donderdag 26 november 2015

Lezing voor Newman Society

Gistenavond heb ik voor de Newman Society aan de KU Leuven een lezing gegeven over mijn modaal-epistemisch argument voor het bestaan van God. Het was een prachtige avond, zowel tijdens de lezing als daarna. De tekst van mijn voordracht is hier beschikbaar.

1 opmerking:

Herman zei

Beste Emanuel,
In jouw "lezing voor Newman Society" te Leuven op 25 november 2015 presenteer je een gereviseerde eerste premisse, namelijk: "If a rationally believable first order proposition is possibly true, then it is knowable".

Is dit niet slechts een halve waarheid? Met andere woorden, moet niet, om een GEHELE waarheid te presenteren, met evenveel recht gezegd worden:"If a rationally believable first order proposition is possibly untrue, then it is knowable or unkwowable"?

De premissen 5, 6 en 7 hoeven als gevolg van de hier gegeven gehele waarheid niet per se als onwaar beschouwd te worden. Maar is het, gegeven het kenbaar of onkenbaar zijn van mogelijk onware proposities niet logisch bezien zuiverder om de waarheid van 5, 6 en 7 in het midden te laten?

vriendelijke groet,
Herman