dinsdag 1 januari 2013

Repliek op Gijsbers

In het deze week verschenen vierde nummer van jaargang 38 van het tijdschrift Radix staat een uitgebreide kritiek van filosoof Victor Gijsbers op mijn nieuwe modaal-epistemisch argument voor het bestaan van God, gevolgd door mijn repliek op Gijsbers kritiek. Genoemde repliek is inmiddels ook beschikbaar op mijn website.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Emanuel,
Je repliek laat zich lastig lezen zonder te kunnen beschikken over het artikel van Gijsbers.

Emanuel Rutten zei

Beste Anoniem,

Ja, dat realiseer ik mij. Echter, het is niet aan mij om het artikel van Gijsbers online beschikbaar te maken. Dat kan ik alleen doen met teksten waarvan ik zelf de auteur ben. Wel heb ik in mijn repliek Gijsbers' kritiek steeds zo volledig mogelijk willen weergeven alvorens erop in te gaan.

Groet,
Emanuel

Victor Gijsbers zei

Leon heeft gesuggereerd dat hij beide artikelen online wilde plaatsen. Mocht dat niet doorgaan, dan zal ik mijn artikel zelf online zetten.

(Overigens heeft je repliek mij niet direct overtuigd -- maar vooruit, dat viel misschien ook niet te verwachten. ;) Ik heb wel plezier beleefd aan het doordenken van je argument.)

Emanuel Rutten zei

Hoi Victor,

Goed te horen dat jouw artikel sowieso ook online komt te staan. Zodra het online staat zal ik hier een link opnemen naar jouw artikel.

Groet.
Emanuel

Jan Riemersma zei

Beste V.Gijsbers, het zou fijn zijn als je bijdrage ook voor de mensen die Radix niet bij de hand hebben te lezen is. Ik ben er erg nieuwsgierig naar. Bedankt alvast voor het plaatsen.

Voorts zeg je dat het antwoord van Emanuel Rutten je niet overtuigt: maar dat is toch de taak van Rutten ook niet? Het is niet zijn schuld dat een mens er allerlei meningen op na houdt die aanvaarding van het argument bemoeilijkt. Hij heeft tot nu toe gedaan wat hij behoort te doen: laten zien dat het argument kan worden verdedigd.

Als je een repliek op de repliek van Rutten schrijft, zou je die dan ook op je website willen plaatsen? Bij voorbaat dank!

Emanuel Rutten zei

Beste Jan,

In dat geval zal ik een repliek op Victors repliek op mijn repliek op Victors kritiek op mijn artikel op mijn blog plaatsen ;-)

Groet,
Emanuel