woensdag 23 juli 2014

RTL5 interview met Jan van den Bosch

Op zondagochtend 8 juni j.l. interviewde Jan van den Bosch mij voor zijn programma Hour of Power op RTL5 over geloof en wetenschap. Het interview is inmiddels ook hier online beschikbaar.

1 opmerking:

Theo Smit zei

Tja, Emanuel, er moet toch iemand zijn, die allerlei bedenkingen blijft houden bij elke 'uitspraak' van een ander mens, en die ook nog uit zijn krommende tenen wil uiten, omdat er een zekere 'sympathie' zou kunnen zijn voor de 'eigenwijsheid'.

In de psychologie (die afstammeling van de filosofie) kijkt men ook nog wel eens naar het 'non-verbale' gedrag van de geïnterviewde, zeker rond Pinksteren.

Dus toch de logica bij de 'subjectieve' ervaring aanpassen en niet omgekeerd? Let vooral op het 'christelijk gelaat' van de interviewer, die het 'genie' als 'overtuigings-vehikel' gebruikt, en vooral met Pinksteren.

Mijn lieve jongen, zou de meest zorgzame moeder denken, en zie hoe jullie elkaar niet één keer echt aankijken. Twee zonen van Christus op één kussen, wegens zo een 'vergevingsgezinde' opmerking van een stralende interviewer. Borgia op zijn modernst, want op beeld.

Lieve groet, Theo